Barva šatů podle barvy vlasů, typu pleti a očí

Výběr správné barvy oblečení je důležitým faktorem, pokud chcete vypadat zdravě a svěže. Určete jste se už přichytili, jak se díváte na sebe v zrcadle a říkáte si, že něco vám na ty nových šatech přece jen nesedí. Znáte-li typ své postavy a víte, jaký střih šatů vám sedí nejlépe, nezapomínejte ani na další aspekt, který vede k celkovému vzhledu. Vaše postava není jediná věc, která určuje, jaké šaty vám sednou nejlépe. I tón pleti, barva vlasů a očí jsou rozhodující při výběru správné barvy šatů. Abyste již při dalším nákupu nemuseli propadnout dilematu, kterou barvu šatů si vybrat, rozhodli jsme se vám to zjednodušit. Přiblížíme si to na základě čtyř ročních období... Do které skupiny patříte?

 

Jaro

Jde o typy lidí, kteří mají nízký kontrast mezi barvou pleti, vlasů a očí. Charakterizuje je průsvitně bledá pleť, která je náchylná k rychlému spálení, zejména během léta. Na tváři se někdy objevují pihy. Vystihuje je světle hnědá, plavá, červená, či blond barva vlasů a světle modrá, šedomodrá, šedozelená a světle hnědá barva očí. Pokud jste se našli v uvedených charakteristikách, nejlépe vám sednou broskvové, modré nebo zelené šaty.

 

Barva šatů podle barvy vlasů, typu pleti a očí

Léto

Lidé v „odstínech léta“ mají obvykle nízký kontrast mezi barvami vlasů a očí.

Poznáme je podle světlé, olivové až tmavé pleti, na které se mohou objevit pihy. Pro tuto skupinu jsou typické světle až středně hnědé. vlasy a šedozelené, modrozelené, tmavě modré až tmavě hnědé oči.

Když se rozhodujete, jaké barvy si obléct, jděte do jemných pastelových, nebo neutrálních barev. Nejlepší je starorůžová, fialová, šedá neebo tmavě zelená.

 

← Modro-fialové krátké květinové šaty

Podzim

Podzimní typ je teplý a kontrastní. Vyznačuje se světlou, jemně broskvovou či zlatavou pletí a plavými, hnědými a zrzavými vlasy.

Podzimní tipy poznáme na základě jejich modrých až tmavomodrých, sytě zelených, světle nebo sytě hnědých očí. Výběr té správné barvy pro tyto typy se vyznačuje teplými podtóny. Zemité a zlaté odstíny zvýrazní vaši pleť. Barvy, které odrážejí podzim: béžová, oranžovo - červená, zelená, odstíny hnědé.

 

Zima

Zimní typy se vyznačují vysokým kontrastem mezi barvou vlasů a očí. CCharakterizuje je porcelánová pleť, a to ve studeném namodralém nebo olivovém kontrastu. Vystihují je tmavě hnědé, hnědočerné, nebo černé vlasy a šedé, šedomodré, oříškové, tmavě zelené, nebo ledově modré oči. 

Jste-li zimní typ, barvy které se k vám nejvíce hodí jsou ostré a jasné. Lidé takového typu nejlépe vypadají v intenzivních barvách jako jsou: červená, černá, cyklamenová.

 

Cyklamenové společenské šaty s tylovou sukní →

Barva šatů podle barvy vlasů, typu pleti a očí

Nezapomeňte nás sledovat na Facebooku a Instagramu.

Zpět do obchodu