Šaty na maturitní ples: jak si vybrat podle typu postavy?

Maturitní ples je událost, kterou si budete pamatovat celý život, je to chvíle, kdy se můžete předvést v šatech, které z vás udělají královnu večeře. Ať už jste typ dívky, která upřednostňuje jednoduchou eleganci nebo jste ta, která bude zářit ve výrazných a odvážných šatech, u nás si rozhodně vyberete. V tomto článku vám prozradíme, jak si vybrat šaty na maturitní ples podle typu postavy, jelikož každá z nás je jedinečná a zaslouží si vypadat úžasně v tento velký den.

Přečtěte si také: Dámské overaly? Nebojte se jich - je to láska na první oblečení

 

Šaty na maturitní ples pro štíhlé postavy

Pro dívky se štíhlou postavou jsou možnosti téměř nekonečné, neboť si mohou dovolit trochu více výrazných designů, odvážné střihy a zdobení. Ideální pro vás budou:

  • Áčkové šaty: Tento typ šatů je skvělý pro štíhlé postavy, neboť zdůrazňuje pas a vytváří krásné křivky. Můžete si vybrat model s jemnými detaily nebo krajkou na dekoltu pro elegantní vzhled.
  • Přiléhavé šaty: Přiléhavé šaty jsou další skvělou možností pro štíhlé postavy. Mohou být jednoduché, nebo s krásnými látkami a barvami, které budou vypadat ohromně.

 

Šaty na maturitní ples pro plnoštíhlé postavy

Pokud máte plnoštíhlou postavu, nebojte se - existuje mnoho šatů na maturitní ples, která vám budou sedět jako ulité a umožní vám vyniknout. Hledejte šaty, které vytvoří vyvážený a elegantní vzhled. Ale vybírejte barvu a vzor, ​​který opticky zdůrazní vaše křivky a eventuálně zakryje problematické partie. Zde je několik tipů:

  • Šaty s vysokým pasem: Šaty s vysokým pasem zdůrazňují krk a horní část těla, přičemž jejich sukně se široce rozšiřuje až po zem. To vytváří optický klam a tvaruje postavu.
  • Áčkové šaty: Áčkové šaty jsou výbornou volbou, neboť zdůrazňují horní část těla a postupně se rozšiřují dolů, což vytváří iluzi štíhlejších boků.

 

Šaty na maturitní ples pro vysoké dívky

Pokud jste vysoká, máte skvělou výhodu, protože můžete nosit téměř jakýkoli typ šatů. Zde jsou některé možnosti, které by vám mohly sednout:

  • Dlouhé šaty: Maxi šaty jsou elegantní a zároveň pohodlné. Můžete si vybrat šaty s výrazným vzorem nebo jednoduchým designem podle svých preferencí.
  • Dlouhé šaty s rozparkem: Dlouhé šaty s rozparkem mohou být velmi sexy a zároveň pohodlné pro vysoké postavy. Nechte svoji výšku vyniknout a hrajte si s různými designy a detaily. Pokud máte rády výrazné šaty, nebojte si hrát s barevnými kontrasty a vzory.

 

Šaty na maturitní ples pro nízké dívky

Nízké dívky mohou také vypadat úžasně na maturitním plese, ale musí si vybrat správné šaty. Výběr barev je také důležitý – krátké šaty ve světlých barvách opticky prodlouží postavu, zatímco tmavé barvy by vás mohly opticky zmenšit. Samozřejmě nezapomeňte na vysoké podpatky, které vám ještě více zvýrazní postavu a dodají vám sebevědomí. Doporučujeme vám:

  • Krátké šaty: Mohli byste si vybrat šaty s pěkným květinovým vzorem, ať už volným nebo přiléhavým střihem, dle vašich preferencí. Krátké šaty dokonale zdůrazní a opticky prodlouží nohy a dodají vám špetku hravosti.
  • Áčkové šaty: Ačkové šaty mají tvar písmene "A" a jsou užší v horní části a postupně se rozšiřují dolů. Áčkové šaty zdůrazní vaši postavu a opticky prodlouží nohy. Jsou elegantní a působí velmi stylově.

 

Tipy na výběr šatů na maturitní ples

1. Včasná příprava

Neodkládejte výběr šatů na poslední chvíli. Začněte hledat své vysněné šaty alespoň několik týdnů nebo měsíců před maturitním plesem. To vám dá dostatek času pro výběr, vyzkoušení a případné úpravy.

2. Zvažte svůj styl

Šaty by měly odrážet váš osobní styl a měli byste se v nich cítit pohodlně. Nebojte se experimentovat a vybrat si šaty, které vás osloví. Barva šatů je také důležitým faktorem. Vyberte barvu, která lichotí vašemu tónu pleti.

3. Nezapomeňte na pohodlí

Kromě toho, jak šaty vypadají, je důležité, abyste se v nich cítili pohodlně. Vyberte si šaty pohodlné pro nošení, pokud si chcete svou noc užít, potřebujete šaty, které vám umožní svobodu pohybu.

4. Nezapomeňte na doplňky

Doplňky mohou vašemu outfitu přidat šmrnc. Zvažte vhodné boty, kabelku a šperky, abyste měli kompletní vzhled.

 

Závěr

Šaty na maturitní ples jsou symbolem krásy, elegance a důležitosti této výjimečné události. Bez ohledu na váš styl, postavu nebo osobnost existuje široký výběr šatů, které vám mohou pomoci vyniknout. Vyberte si šaty, které vám budou lichotit a zároveň vám umožní pobavit se a užít si tuto jedinečnou noc!

Sledujte nás i na sociálních sítích Facebook, Instagram, Tiktok a YouTube

Zpět do obchodu