Nestárnoucí klasika: malé černé šaty

Malé černé šaty jsou víc než jen oděv. Jsou nadčasovou módní ikonou a staly se základem šatníku každé ženy. Nosili je některé z nejslavnějších žen na světě. Co však malé černé šaty představují? A proč jsou tak ikonické? Pojďme se na to podívat.

Přečtěte si také: Tipy pro nevěstu: jak si vybrat popůlnoční šaty

Jak se zrodila ikona

Malé černé šaty poprvé představila Coco Chanel v roce 1926. Chanel byla francouzská módní návrhářka, která zpopularizovala malé černé šaty jako elegantní a sofistikovanou alternativu k tehdejším módním trendům. Její kousky byly elegantní, stylové a měly tu správnou dávku sexepílu.

Malé černé šaty se rychle staly povinnou módní výbavou žen na celém světě. Jsou symbolem nezávislosti a sofistikovanosti a spojují se s některými z nejznámějších žen v historii, od Audrey Hepburn, Marilyn Monroe, Gretu Garbo až po princeznu Dianu.

Černé přiléhavé midi šaty >>>

Nestárnoucí klasika: malé černé šaty
Nestárnoucí klasika: malé černé šaty

Co znamenají LBD v módě a jak je nosit

V současnosti můžete často slyšet, že lidé označují malé černé šaty jako "LBD" (z anj. little black dress). Co tedy LBD znamenají v módě? Jednoduše řečeno, je to jen jiný způsob označování malých černých šatů. Je to pohodlná zkratka, která milovníkům módy umožňuje rychle a snadno identifikovat tento nadčasový oděv.

Jednou ze skvělých charakteristik malých černých šatů je, že mohou být elegantní i ležérní, v závislosti na tom, jak je stylizujete.

Chcete-li si vytvořit elegantní a sofistikovaný outfit, zkuste je zkombinovat s podpatky a výraznými šperky. Chcete-li působit uvolněnější, zvolte si tenisky nebo sandály a šperky vybírejte minimalistické.

<<< Černé mini šaty s volánkem

Proč je milujeme

Začněme tím, že jejich univerzálnost nemá konkurenci. Malé černé se dají nosit celoročně a vhodné jsou snad na každou příležitost.

Dalším důvodem, proč jsou tak oblíbené, je, že lichotí prakticky každému typu postavy. Nezáleží na vaší velikosti nebo postavě, existují malé černé šaty, ve kterých budete vypadat a cítit se sexy.

A nakonec, malé černé šaty jsou nadčasové. Na rozdíl od trendů, které přicházejí a odcházejí každou sezónu, malé černé zůstávají vždy v kurzu. Dokonce by se dalo říci, že s věkem jsou stále lepší a stylovější (stejně jako dobré víno!).

Černé midi šaty s volánem >>>

Nestárnoucí klasika: malé černé šaty

Malé černé šaty jsou víc než jen módní výstřelek, jsou ikonou módy. Díky své všestrannosti, lichotivému střihu a nadčasovému designu jsou oblíbené mezi módními nadšenkyněmi všech věkových kategorií. Ať už se chystáte na slavnostní událost, nebo si jen vyjdete s kámoškami na drink, malé černé se hodí pro každou příležitost. A protože jde o opravdu univerzální kousek, nikdy se neunavíte jeho nošením.

Nezapomeňte nás sledovat na Facebooku a Instagramu.

Zpět do obchodu