Oblečte se do červené: kdy a jak nosit červené šaty

Skutečná moc červené v módě často překračuje hranice jednoduchého módního stylu a stává se symbolem vášně, sebevědomí a elegance. Proto není žádným tajemstvím, že červené šaty mají v módě speciální místo. Od nekonečných příležitostí běžného šatníku až po ty nejšlechtilejší společenské události se červená stává univerzálním znamením elegance, osobního výrazu a stylu. V tomto článku se zaměříme na to, jak a kdy nosit červené šaty, abyste dosáhli maximálního efektu a vynikli při každé příležitosti.

Přečtěte si také: Na co si dát pozor při nákupu šatů online

 

Proč červená?

Proč je červená tak speciální? Proč nás tak fascinuje? Symbolika červené se přenáší do mnoha aspektů našich životů. Je spojena s láskou, vášní, ale také s energií, silou a odvahou.

Nošení červených šatů může být projevem sebejistoty, dravosti a nebojácnosti. Obvykle ji nosí odvážné a sebevědomé ženy, které chtějí být v centru pozornosti. Například, v těchto šatech se třpytivým rukávem, budou všechny pohledy patřit jen vám.

Ale, červené šaty nejsou jen o výraznosti - jsou také o výjimečnosti. Svým zářivým odstínem zvýrazní vaši krásu a vytvoří nezapomenutelný dojem.

Červené přiléhavé šaty se třpytivým rukávem >>>

Kdy nosit červené šaty?

Zatímco červené šaty mají své místo v mnoha šatnících, je důležité vybrat si správný čas a místo pro jejich nošení. Tato barva vyzařuje silné emoce a přitahuje pozornost, takže je důležité znát situace, kde budou červené šaty adekvátním výběrem. Níže přinášíme pár tipů:

1. Romantické rendez-vous

Chcete vyjádřit svoji temperamentní osobnost? Lepší příležitost, než první rande, snad ani nenajdete. Červená vašemu vzezření dodá špetku odvahy a tu správnou míru sexappealu. Možná vás zaujme i fakt, že studie z roku 2017 zjistila, že lidé se vnímají jako atraktivnější, když nosí červenou. A nic víc vám nezprostředkuje sebedůvěru víc, než když se budete cítit atraktivní.

Konkrétní typ a střih šatů zvolte podle místa utkání, ale nepřehánějte to s glamour. Pokud se vydáte do kina, v červených krátkých přiléhavých šatech nešlápnete vedle. V případě, že mezi vaše společné zájmy patří kultura a chystáte se do muzea, tyto červené midi šaty na ramínka jsou pro vás ty pravé.

Pokud už randíte déle a plánujete romantickou večeři, v těchto šatech si vás budou poohlížet i chlapi z vedlejšího stolu.

<<< Červené midi šaty na ramínka

2. Společenské akce a plesy

Červené šaty jsou dokonalou volbou pro večerní události, jako jsou plesy, svatby, stužkové, oslavy či koktejlové párty. Jejich barva přitáhne pozornost a dodá vám sebevědomí.

Chystáte se na ples a hledáte šaty, které s vámi do místnosti přinesou obrovskou nadílku, elegance, rafinovanosti a noblesy? Právě jste je našli!

Jedete na svatbu jako host a nevíte, co si obléct? V našich červených dlouhých šatech na vázání rozhodně nic nezkazíte, dokonce je využijete i na více způsobů (mnoho kámošek = mnoho svateb = jedny šaty na mnoho způsobů).

Pokud hledáte šaty na dědečkovou oslavu, v těchto týlních kráskách okouzlíte všechny. Na párty s kámoši zase zahvězdíte v těchto krátkých, ale rafinovaně něžných šatech s volánovou sukní.

Červené flitrované šaty s peříčky >>>

3. Oslnivý první dojem

Chcete-li vytvořit trvalý první dojem, červené šaty jsou tou správnou volbou. Působí sebevědomě a odvážně, což může zanechat silný dojem na vaše kolegy či obchodní partnery. Pokud pracujete na pozici, která vyžaduje formální look, sáhněte po šatech v midi délce, nejlépe is rukávy.

V korporátním světě, kde často dominují šedá a černá, nádech červené deklaruje vaši sebedůvěru, kreativitu a připravenost riskovat. Ale, zvláště v případě pohovoru, buďte s červenou trochu opatrná. Můžete však zvážit jemnější odstíny malinové či oranžové, které dodají vašemu vzhledu svěžest a energii. Například tyto malinové midi šaty jsou dokonalou souhrou elegance a pohodlí.

<<< Červené midi šaty s volánovými rukávy

4. Běžné nošení

Pro každodenní nošení můžete zvážit červené šaty v jednoduchém a nenápadném střihu. Doplňte je neutrálními doplňky pro vyvážený a stylový vzhled.

Pokud se ráda oblékáte hezky i během běžných dnů, tyto šaty z vás udělají dámu s velkou dávkou elegance a šarmu.

Ale chcete působit sexy a elegantně zároveň, ačkoli se chystáte jen na nákup, všechny ohromíte v těchto šatech.

Na odpolední drink s kámoškami můžete vyrazit v těchto midi šatech, zatímco večer vám skvělou parťačkou do města budou tyto krásné šaty.

Pokud vás čeká fandění na stadionu pro vašeho syna, tyto hravé šaty jsou pro vás ty pravé.

Červené krátké volné šaty >>>

Jak nosit červené šaty?

1. Zvolte si správný styl: Existuje mnoho různých stylů červených šatů, proto je důležité vybrat si ten, který nejlépe vyhovuje vaší postavě a osobním preferencím.

2. Pozor na doplňky: Máte-li na sobě výrazné červené šaty, vyhněte se příliš nápaditým doplňkům. Zvolte raději jemné šperky a jednoduchou kabelku, abyste neodváděli pozornost od šatů.

3. Matný make-up: Při líčení si vyberte matný make-up, který bude ladit s barvou šatů. Vyhněte se příliš výrazným barvám na očích a rtěnkám, raději se držte neutrálních tónů.

 

 

Červené šaty jsou symbolem vášně, energie a sebevědomí. Jejich nošení vyžaduje jistou míru sebevědomí a smyslu pro styl, ale výsledek stojí za to. Pokud dodržíte naše tipy, budete se cítit a vypadat stylově a elegantně při každé příležitosti.

Sledujte nás i na sociálních sítích Facebook, Instagram, Tiktok a YouTube

Zpět do obchodu