Šaty na maturitní ples pro maminky: jak se obléct?

Maturitní ples je pro vaše dítě významným okamžikem v jeho životě, a pro vás jako mámu je to také důležitá událost. Šaty, které si pro tento večer vyberete, vám pomohou cítit se stylově a sebevědomě, protože tento den je výjimečný nejen pro mladé absolventy, ale i pro jejich rodiče. V tomto článku se podíváme na trendy a tipy na výběr šatů pro maminky.

Přečtěte si také, jaké šaty na maturitní ples jsou vhodné pro mladé maturantky.

 

Jak vybrat správné šaty pro maminky na maturitní ples?

Předtím, než začnete vybírat konkrétní šaty, přemýšlejte o tom, jaký styl vám nejvíc sluší a v jakém hávu se budete cítit nejpohodlněji. Můžete si vybrat ze spousty stylů, včetně klasických, elegantních, vintage nebo moderních. Nejdůležitější je, abyste se ve svých šatech cítili pohodlně a sebevědomě. Výběr šatů by měl odrážet váš osobní styl a smysl pro módu. Nebojte se experimentovat s barvami a střihy, dokud nenajdete šaty, které vám nejvíce vyhovují.

Barva je důležitým faktorem při výběru šatů na maturitní ples. Měla by odpovídat vaší barvocitlivosti a zároveň ladit s barevným schématem akce. Myslete na to, že jednoduché barvy, jako je černá, tmavě modrá, krémová nebo šedá, jsou vždy šik a univerzální. Naopak pastelové barvy, jako jsou světle růžová, mentolová nebo světle modrá, jsou vhodné pro maminky, které chtějí vypadat jemně a romanticky.

Materiál, ze kterého jsou šaty vyrobeny, je také klíčovým faktorem. Měkké a příjemné materiály jako šifon, hedvábí, krajka nebo mikrovlákno vám umožní pohodlné nošení celý večer. Důležité je, abyste se v šatech cítili pohodlně, protože vás čeká večer, na kterém se budete bavit i několik hodin.

 

Dlouhé šaty

Dlouhé šaty jsou klasikou pro speciální příležitosti a jsou věčné ve své eleganci. Tyto šaty padnou od ramen až po zem a mají tendenci vytvořit delší a štíhlejší postavu. Dlouhé šaty jsou vždy v módě a mohou být vhodné pro maminky, které chtějí vypadat formálně a sofistikovaně. Zde je několik různých typů dlouhých šatů:

  • Přiléhavé šaty: Přiléhavé dlouhé šaty jsou vhodné pro maminky, které chtějí zdůraznit svoji postavu a křivky. Tyto šaty jsou často vyrobeny z elastických materiálů, které se přizpůsobí postavě.
  • Áčkové šaty: Áčkové dlouhé šaty zvýrazňují pas a rozšiřují se do tvaru písmene A. Tento střih je výhodný pro ženy, které chtějí zakrýt boky a pas. Tyto šaty jsou obvykle velmi elegantní a pohodlné.
  • Šaty s vysokým pasem: Tento střih je výhodný pro ženy, které chtějí zakrýt bříško a boky. Tyto šaty mají tendenci být romantické a jemné.
  • S rukávy nebo bez: Rukávy mohou přidat šatům elegantní šarm a také mohou být výhodné, pokud jste zimomřivá. Pokud preferujete šaty s rukávy, vybrat si můžete z šatů s krátkým, tříčtvrtečním nebo dlouhým rukávem.

 

Midi šaty

  • Áčkové midi šaty: Tento typ šatů je vhodný pro ženy s různými postavami, neboť vytváří iluzi užšího pasu a obvykle zakrývá boky a stehna. Klasické áčkové šaty jsou ideální pro maminky, které hledají elegantní a pohodlný styl.
  • Midi šaty s vysokým pasem: Tyto šaty jsou výhodné pro maminky, které chtějí zakrýt bříško nebo boky.
  • Šaty s výstřihem: Výstřih je důležitým prvkem šatů, protože přidává šarm a osobitost. Hluboký výstřih přidává šatům smyslnost a může být vhodný pro ty, které chtějí přitáhnout pozornost.
  • Pastelové šaty: Pastelové barvy jako světle růžová, béžová a hnědá jsou vhodné pro maminky, které chtějí vypadat jemně a romanticky. Pokud máte rády výrazné barvy, můžete si vybrat šaty v barvách jako bordó, královská modrá nebo smaragdová zelená. Tyto barvy přidávají šatům živost a energii.

 

Krátké šaty

Krátké šaty jsou vhodnou volbou pro maminky, které chtějí ukázat své nohy. Dlouhé šaty mohou být velmi elegantní, ale krátké šaty dodají mladistvý a hravý šmrnc. Zde jsou některé typy krátkých šatů, které jsou vhodné pro ženy středního věku:

  • Koktejlové šaty: Koktejlové šaty jsou krátké šaty, které sahají do poloviny stehna nebo poněkud níže. Jsou obvykle vhodné pro formální příležitosti a mohou mít různé střihy, od přiléhavých až po volné. Tyto šaty jsou ideální pro maminky, které chtějí vypadat chic a trendy.
  • Šaty s plisovanou sukní: Šaty s plisovanou sukní mají šik a elegantní vzhled. Plisovaná sukně přidává šatům texturu a styl. Tyto šaty mohou být krátké a mají obvykle jednoduchý vrchní díl.
  • Šaty s lodičkovým výstřihem: Lodičkový výstřih je klasický a elegantní. Je vhodný pro různé příležitosti a nikdy nevyjde z módy.
  • Šaty s ozdobami: Detaily jako kamínky, flitry a třpytky jsou moderní a dodají vám půvabný lesk. Krajka přidává texturu a detaily k šatům a může být vhodná pro různé příležitosti. Volánek šaty ozvláštní a přidá jim luxusní vzhled.

 

Sledujte nás i na sociálních sítích Facebook, Instagram, Tiktok a YouTube

Zpět do obchodu