Společenské šaty pro široká ramena: Udělejte z nich přednost

Nebudeme vám diktovat, co máte a nemáte nosit. Poradíme vám, jak nosit to, co se vám opravdu líbí! Snad každá žena najde na svém těle nějaké nedostatky. Snažit se je skrýt však není volba ženy 21. století. Pokud při pohledu do zrcadla cítíte rozpaky a jejich původcem jsou právě širší ramena, najděte šaty, ve kterých se konečně budete chtít nosit hrdě jako královna. Možnosti jsou přímo nekonečné…

Přečtěte si také: Romantické šaty s krajkou jako pro princeznu

Jsou širší ramena i vaší Achillovou patou? Dlouhodobým řešením je cvičení, ale pozor! Nejen proto, že je krásně vyrýsuje, ale zejména vás přinutí vystřít se a kráčet sebevědomě. No pokud vás už zanedlouho čeká nezapomenutelný večer, expresně rychle vás zachrání náš malý tahák. Prozradí vám, jak nosit různé typy šatů tak, aby lichotily právě vašemu typu postavy. Rafinovaný střih, správně umístěný detail či vhodné vázání dokážou zázraky!

Ramínka, která nezradí

Pokud celé tělo zahalíte do šatů a na jeho nejširší část si natáhnete jen tenoučká ramínka, zaměřte tam více pozornosti, než byste chtěli. Zapomeňte na klasické střihy. Šaty s jedním rukávem, antický model s ramínky směrovanými jen na jednu stranu... Máte nekonečné možnosti výběru dlouhých i krátkých šatů. Pokud se stále necítíte komfortně, nechte si udělat účes, který nahé rameno překryje.

Tip: Máte pěkně tvarované boky? Potom klidně zvolte i úzké střihy, ale pokud je vaše postava typu trojúhelník, pomozte si širší sukní.

Starorůžové midi šaty se zahaleným ramenem >>>

Odhalte bříško!

Ten, kdo navrhoval tyto šaty, dobře věděl, že vaší nejlepší přítelkyní je asymetrie. Takový typ šatů krásně vynikne právě na postavě sportovního typu. Pokud je vaší předností ploché bříško, ukažte jej! Stačí kousek. Spolu s odhalenou rukou a nožkou tak dosáhnete cik-cak efektu, který právě ramena promění v nejvíc sexy část vašeho těla.

<<< Červené přiléhavé flitrované šaty

Ach, ty výstřihy!

V případě, že nechcete zaměřit pozornost na jistou část těla, je snad nejjednodušší taktikou přesunout ji někam jinam. Pokud můžete být hrdá na svůj dekolt, máte vyhráno! Zvlášť v šatech s padavými rukávy a hlubokým výstřihem. Vsadíme se, že na ramena se vám v nich nikdo dívat nebude. Na výstřih si však dejte pozor v případě šatů s vázáním kolem krku. Ty širším ramenům obecně lichotí, ale v kombinaci s příliš hlubokým výstřihem odhalí v horní části těla příliš mnoho kůže, což na tomto typu postavy nemusí působit nejlépe. Totéž platí v případě uchycení typu halter, které v přední části těsně obepíná krk.

Tip: Šaty na vázání jsou zajímavou volbou už jen proto, že najdete několik způsobů, jak je nosit tak, aby dokonale seděly právě vaší postavě. Třeba i takto.

Světle modré dlouhé šaty na vázání >>>

Vosí dřík

Pokud jste k širokým ramenům dostali do vínku i vysokou postavu, dejte si při koupi šatů velký pozor na průstřihy, které patří na nejužší část těla ženy. Snadno se může stát, že vám místo pasu sednou na spodní část žeber, což by zbytečně zaměřilo pozornost na širší dřík. Optické předělení postavy v těch správných místech vám však pomůže dosáhnout požadovaného efektu. V kombinaci s volnějšími rukávy a efektní ozdobou na jednom rameni přímo dokonalý!

<<< Tmavě modré společenské šaty s tečkami

Netypický korzet

Ruku v ruce se širšími rameny jde přirozeně i oblast dříku. Pokus zúžit ji pomocí korzetu „vypálí“ úplně naopak, jak byste si přáli – vaše ramena budou působit větší, než ve skutečnosti jsou. Ale máme dobré zprávy - našli jsme ideální alternativu, která je pro vás jako stvořená. Mezi našimi novinkami přistály nádherné šaty rafinovaného střihu, který na počkání vyčaruje iluzi dokonalé postavy. Přestože jsou ramena zcela odhalena, nepůsobí vůbec dominantně a my vám prozradíme, jaké kouzlo je za tím. Horní díl vytváří optický klam tím, že směřuje do stran a díky překládání nedělí výstřih na dvě stejné poloviny. Efekt dotváří část od pasu níže. Díky nařasené vrstvě sukně přidávají šaty požadované centimetry přesně tam, kde je třeba - v oblasti boků, která se tak propočně vyrovnává oblasti ramen. Zároveň v nich odhalíte nožku, čímž si pohrajete s pozorností každého pozorovatele. Nebude vědět, kam podívat dříve a vaše o trošku širší ramena si ani nevšimne.

Tip: Třešničkou na dortu budou elegantní rukavice v barvě šatů.

 

Sledujte nás také na sociálních sítích: Instagram, Facebook, TikTok a YouTube, aby vám neunikla žádná novinka ze světa módy.

Zpět do obchodu