Back to mini

Teploty stoupají, šaty se zkracují. Kdysi byly považovány za hřích, dnes jsou oslavou mládí, svobody a krásy ženského těla. Pokud zvolíte vhodný střih, materiál a doplňky, můžete si je obléct pro jakoukoli příležitost. Z naší nabídky jsme pro vás vybrali nejkrásnější kousky, které se hodí do práce, na oslavu či párty, na rande i na dovolenou. Zde je naše TOP 25 mini šatů pro léto 2024.

Je manifesem sebedůvěry, která se kdysi u žen nenosila. Od roku 1950 se délka sukní a šatů začala zkracovat, až se v uvolněných 60. letech dostala až nad kolena. Od té doby formovaly oblečení s přívlastkem „mini“ mnohé módní směry a dnes vám krátké šaty můžeme nabídnout v nejrůznějších podobách, které vám vezmou dech. Jen proto, abyste ho vy pak mohli vzít mužům, kteří vás v nich uvidí.

Přečtěte si také: Jak nosit na jaře vzory na šatech? Nejen květiny jsou in

Do práce

Existuje minimum firem, ve kterých by dnes byly mini šaty tabu. Samozřejmě, přijít do práce v sukni připomínající opasek je už jiná káva, ale pokud zvolíte délku těsně nad kolena, hranice módní byznys etikety určitě nepřekročíte. Tedy, pokud se budete držet určitých nepsaných, ale pro vaši reputaci důležitých principů. Pracujete-li na skutečně vážené pozici, jsou pro vás dobrou volbou základní barvy a jemné nude odstíny. V kreativnější sféře mohou být šaty výraznější – v pestrých barvách, vzorech a klidně is krajkou. Pokud bychom to měli shrnout, pro šaty do práce platí jedno zlaté pravidlo: Nesmí to být zkrátka příliš. Mini šaty s hlubokým výstřihem a odhalenými rameny by způsobily větší rozruch než zkažený kávovar.

Béžové krátké přiléhavé šaty s volánkovými rukávy >>>

Na rande

Jaké by měly být šaty pro první setkání s mužem, který se vám líbí? Přesně takové, jako vy sama - na pohled nevinné, jemně přitažlivé, ale stále tajemné. Neukažte hned všechny své zbraně. Zvolte šaty, ve kterých se budete cítit uvolněně a příjemně. Střih a doplňky přizpůsobte místu a atmosféře.

<<< Smaragdové krátké šaty s volánkovými rukávy

Na oslavu

Čeká vás příjemná událost v kruhu rodiny či přátel? Pokud se koná venku, bude se vám hodit model s dívčí nevinnou skládanou sukní či rozšafným volánem. Kromě toho je to ideální střih také na šaty pro družičky. První zmíněné máme aktuálně v nabídce i v méně tradičních barvách a ve více či méně flitrované úpravě. Okouzlí vás více cyklamenová, smaragdová či petrolejová? Pokud je prostředí nóbl a dress code přísnější, sáhněte po uhlazených šatech se třpytivým rukávem. Opálené pokožce polichotí v tělové barvě.

Petrolejové krátké šaty s jemnými flitry >>>

Na párty

Nyní se můžete do sytosti vyřádit! Pokud milujete zábavu, tanec a odvázanou atmosféru, určitě se ani při výběru šatů nechcete ničím omezovat. Asymetrické rukávy, flitry, řasení… pro letní večírky se hodí ultra mini šaty těch nejsmyslnějších střihů!

<<< Krémové flitrované mini šaty

Na dovolenou

Letos ještě nemáte své nové letní šaty? Sezóna dovolených je za dveřmi as ní i nesmrtelné sezónní trendy: barvy moře a slunečních odlesků, boho styl i květiny. A kromě toho i volány, ramínka na vázání či šněrovačky. Podlehněte letní náladě už teď a vybírejte z nabídky dovolenkových šatů, dokud je pestrá.

Modré krátké šaty s jemnými flitry >>>

 

Připravena všem ukázat, že sebevědomí ženám skutečně sluší? Vyberte si mini šaty dle vlastního názoru, který dnes můžeme iv módě svobodně projevit. Vaše stylová rozhodnutí na vás čekají na www.miadresses.cz.

Pro více jedinečného obsahu ze světa módy nás sledujte na Instagrame, Facebooku, TikToku a YouTube.

 

Zpět do obchodu