Jak vybírat šaty pro starší dámu

Šaty jsou nejženštější kousek oblečení a věk rozhodně není důvodem, proč bychom je měli ze svého šatníku odkládat. Právě naopak! Vhodně zvolená barva a střih šatů dokáží dáme opticky ubrat několik let, a dokonce i několik kilogramů. Samozřejmě je vhodné najít tu správnou míru a nepřehánět to ani s touhou vypadat mladistvě. Pojďte se s námi podívat na to, jak vybírat šaty pro starší dámu. Toto jsou dva nejdůležitější faktory:

1. Barva

Barvy využijte ve svůj prospěch, vše však s mírou. Starší dámy se nemusí bát bordó nebo královské modré. Naopak, vyhýbat by se měly lesklým materiálům a příliš pestrobarevným vzorům či nápisům. Chcete-li působit elegantně, vsaďte na jistotu v podání jednobarevných černých, krémových, modrých, zelených nebo šedých šatů.

 

2. Střih

Starší dámy mají často zdravotní problémy (například křečové žíly), pro které by se mohly cítit nepříjemně v případě, že by byly jejich nohy příliš odhaleny. To ovšem stále není důvod zakrývat nohy kalhotami. Stačí, když zvolíte délku šatů, která vaše nedostatky zakryje. U nás jsou takové šaty zařazeny v kategorii Dlouhé šaty.

Šaty pro starší dámu by měly být rozhodně elegantní. Převažovat by přitom měla jednoduchost a minimalismus. Starší dámy určitě není třeba o střihu šatů poučovat a intuitivní samy sahají po zahalených ramenou a šatech bez odhaleného dekoltu. Šaty pro starší dámy nepotřebují zbytečně komplikované aplikace, zelenou však má krajka, která působí vždy velmi elegantním a nerušivým dojmem.

 

Květovaný vzor

V případě, že se přece jen poohlížíte po šatech se vzorem, určitě doporučujeme zvolit jemný květovaný vzor. Působí něžně a romanticky a moc sluší i dámám vyššího věku. Vybíráme pro vás šaty v decentních barvách, které jsou vhodné pro jakoukoli společenskou událost, ale využít je můžete i ve všední den na toulky městem, do kavárny či do kina.

 

 

Pro jakékoli šaty se rozhodnete, nejdůležitější samozřejmě je, jak se v nich cítíte. Každá z nás je jedinečná osobnost a svůj temperament vyjadřuje také svým oblečením. Jak se říká, věk je jen číslo a pokud cítíte, že vás to i ve starším věku táhne k pestrým vzorům, barvám či střihům, nenechte se odradit.

 

Sledujte nás i na sociálních sítích Facebook, Instagram, Tiktok a YouTube

Zpět do obchodu