Jak vybrat vhodné šaty na ples?

Chystáte se bavit, ale nevíte, jak vybrat vhodné šaty na ples? Jste na správném místě! Ples, bez ohledu na jeho charakter či formálnost, je událostí, která vyniká ve světě společenských setkání. Je to příležitost, kdy se můžeme odhalit v celé své kráse a eleganci, ale výběr správných šatů se může zdát náročný. Ve světě módy a stylu se otevírá široký rozsah možností, od šatů tradičních a elegantních po ty odvážné a moderní. V tomto článku se podíváme na to, jak vybrat vhodné šaty pro ples tak, abyste se stali stylovou královnou večeře.

Přečtěte si také: V hlavní roli: starorůžová

Jak vybrat šaty na ples podle typu postavy

1. Plesové šaty pro ženy s chlapeckou postavou

Pokud máte chlapeckou postavu, dojem ženskosti vám přidají šaty s korzetem, které zdůrazní dekolt. Nebojte se třpytek, flitrů, lesklých materiálů ani světlých barev, které vizuálně rozšiřují, protože s vaším typem postavy si to můžete dovolit.

2. Plesové šaty pro ženy s větším bříškem

Ženkám s větším bříškem doporučujeme sáhnout po šatech se strečovým materiálem, které působí pohodlně a zároveň lichotí postavě. Šaty s vysokým pasem, áčkové šaty a šaty s postupně se rozšiřujícími střihy efektivně zakryjí bříško, zdůrazní ostatní části postavy a vytvoří půvabný vzhled.

3. Plesové šaty pro ženy se širšími rameny

Máte-li širší ramena, vybírejte šaty s krátkými rukávy nebo asymetrickým střihem, což pomůže vyvážit proporce. Rovný nebo áčkový střih také krásně vytvaruje postavu. Vyhýbejte se šatům se zdobením v oblasti ramen – zaměřte se na střihy, které odvádějí pozornost od horní části těla.

4. Plesové šaty pro nízké ženy

Pokud jste nižší postavy, hledejte šaty s výstřihem nebo s vysokým pasem, které opticky prodlouží postavu. Šaty bez ramínek přiměřené délky mohou také dosáhnout podobného efektu. Vyhýbejte se příliš dlouhým šatům, které vás naopak opticky zkrátí.

5. Plesové šaty pro moletky

Moletky mohou vypadat ohromující v šatech, které zdůrazňují jejich křivky. Šaty s přiléhavým střihem a výrazným pasem vytvoří působivý vzhled. Vyhněte se velkým vzorům a příliš volným střihům, které by vás opticky rozšířily.

 

Výběr plesových šatů podle materiálu

Materiál šatů hraje klíčovou roli nejen v pohodlí, ale také v celkovém dojmu. Vyberte si materiál, který vám vyhovuje a bude slušet k příležitosti.

1. Satén

Satén je lesklý, hladký, příjemný na dotek a pohodlný na nošení. Šatům dodává elegantní a sofistikovaný styl, a právě proto je vhodným pro formální události, jako jsou plesy a večerní akce.

2. Šifón

Šifonové šaty jsou vzdušné a lehké. Tento materiál je ideální na plesy, neboť poskytuje pohodlný pocit a krásně padá.

3. Čipka

Krajka přidává šatům romantiku a ženskost. Šaty s krajkou mohou být ideální volbou pro speciální příležitosti a plesy se sofistikovaným tématem.

4. Tyl

Tyl je lehký a vzdušný materiál, který dodává šatům objem a hravost. Je ideální pro mladistvý a svěží vzhled.

 

Výběr šatů podle barvy

Barva šatů je důležitým faktorem, který ovlivňuje celkový dojem. Můžete vybírat podle:

1. Tónu pleti

Ženám s teplým tónem pleti se hodí šaty v pudrové, starorůžové nebo béžové barvě. Naopak ženy s chladným tónem pleti mohou sáhnout po barvách jako modrá, fialová nebo stříbrná.

2. Příležitosti

Pro formální příležitosti, jako je white tie nebo black tie, sáhněte po klasických barvách jako černá, tmavě modrá, červená nebo zelená. Pro události s dresscode smart casual můžete experimentovat s různými barvami.

 

Dresscode a jejich významy

1. White tie

White ty je nejformálnější dresscode, což znamená, že se očekává, že si obléknete dlouhé večerní šaty. Pro tuto příležitost zvolte elegantní a luxusní materiály a vyhněte se příliš výrazným vzorům. Muži nosí smoking s bílým motýlkem.

2. Black tie

Black ty vyžaduje elegantní večerní šaty, ale je méně formální než white ty. Dlouhé šaty jsou přímo žádané, přičemž můžete experimentovat s různými barvami a střihy.

3. Smart casual

Smart casual je uvolněný dresscode, který vám dává větší volnost při výběru oblečení. Zde můžete sáhnout po šatech v různých barvách a střihech, ale vyhýbejte se příliš formálním nebo příliš ležérním šatům. V tomto případě jsou akceptovatelné také krátké šaty.

 

 

Nezapomeňte na doplňky, které jednoduše transformují celkový vzhled. Zvažte vhodné boty, kabelku, náhrdelník a náušnice, které doplní vaše šaty. Nezapomínejte ale na to, že méně je někdy více. S dobrou rovnováhou mezi moderním a klasickým, barvou a kvalitou materiálu, budete připravena oslnit na každém tanečním parketu!

 

Sledujte nás i na sociálních sítích Facebook, Instagram, Tiktok a YouTube

Zpět do obchodu