Jde se na biřmovku!

Blíží se dny svátostí biřmování. Obdrželi jste pozvánku? Ukažte blízkým, že vám na jejich výjimečných dnech záleží stejně jako jim. Správně zvolené slavnostní oblečení se nejen pěkně vyjímá na rodinných fotografiích, ale dokáže také vzdát úctu a podtrhnout důležitost mimořádné chvíle. Víte, co se hodí a co už ne? Vyhněte se zbytečnému faux pas a najděte ideální šaty na birmovku, které budou patřičně formální pro návštěvu kostela a zároveň dost sváteční pro následnou oslavu.

Oblečení vhodné k návštěvě kostela má svá nepsaná pravidla. Stejně to platí při tak velké události, jakou je biřmovka. Přestože se jejich dodržování nevyžaduje tak přísně, jak tomu bylo kdysi, patří se nepřekročit určité hranice. Muži mají rozhodování jednodušší, ale také mnohem méně nápadité. V naší nabídce naleznete hned několik šatů ve vhodných barvách, střihech i materiálech.

Přečtěte si také: Dlouhé šaty: noblesní look pro každou příležitost

 

5 zlatých pravidel, jak se obléct na biřmovku:

Konzervativnost

Nejzákladnější normou je zvolit oblečení, které zakrývá ramena a kolena. Nevhodný je také hluboký výstřih.

Tip: Pokud si chcete obléct šaty s překládaným výstřihem do tvaru písmene „V“, v případě potřeby použijte k jeho zmenšení z vnitřní strany šatů malý zavírací špendlík.

Střídmost

Šperky ke svátečnímu oblečení na birmovku by měly být jednoduché a nenápadné. Vyhněte se velkým a příliš výrazným doplňkům. Totéž platí io ozdobách, které jsou přímo na šatech. Vkusná brož, náhrdelník, náušnice nebo náramek mohou podtrhnout eleganci celého outfitu i bez toho, aby na sebe upozorňovaly až příliš.

Jemnost

Vyhněte se velmi výrazným vzorům či barvám. Není nutné přijít v černých šatech, ale správnou volbou jsou jemnější tóny. Pastelové či zemité barvy jsou pro letní oslavy ideální a hodí se i na biřmovku.

Elegance

Už od nepaměti je pro ženy zvykem obléknout si do kostela šaty či sukni. Pokud přesto upřednostníte elegantní kalhoty s halenkou, nikdo si už dnes o vás potají šuškat nebude. Z úcty k tradicím je však vhodné zkusit svoji volbu přehodnotit. V našem e-shopu naleznete různé typy šatů ve střizích, které sedí na každý typ postavy a zároveň jsou velmi pohodlné.

Pokora

Představte si, jak naše babičky chodily upraveny během běžných dnů a jak v neděli do kostela. Oblékli si nejkrásnější šaty, učesali vlasy, obuly nejlepší boty. Návštěva kostela je dosud pro mnohé rodiny událostí a jejich postoj zrcadlí i úprava zevnějšku. Možností je však dnes mnohem více a my, narozdíl od nich, máme plný šatník šatů všelijakých střihů, vzorů, značek… Proto pozor, abychom si upravený vzhled omylem nezaměnili s okázalostí. Zbytečný luxus do kostela nepatří.

Co se nehodí?

  • extravagance
  • flitry
  • obrovské ozdoby
  • nápadné vzory
  • křiklavé barvy
  • průsvitné materiály
  • mini délka
  • šaty či halenky bez rukávů
  • odhalené břicho
  • vysoké rozparky

Béžová klasika

Oblíbený odstín léta evokuje jednoduchost, eleganci, klid a nadčasovost, do kostela je proto ideální volbou. Šaty z lesklého materiálu překrývají ramena půvabným volánem. Kromě menších náušnic vám k nim žádné doplňky nebude třeba, samy jsou šperkem. V midi délce a nudě barvě máme v nabídce také tylové šaty s průsvitnými rukávy jemnými jako pavučina. Které se vám zalíbí víc?

Béžové midi šaty s volánovými rukávy - Mia Dresses >>>

Jemné vzory

Velké potisky se do kostela opravdu nehodí, ale pokud si obléknete puntíkované retro šaty nebo zvolíte drobné kvítky či příjemný vzor tón v tónu s motivem šatů, určitě nic nezkazíte. Některé zobrazené modely jsou navíc zavinovací, díky čemuž jsou velmi komfortní a dokonale se přizpůsobí vaší postavě. Kromě toho vyřeší i problém s hlubokým výstřihem - jednoduše si jej přizpůsobíte tak, jak je třeba.

Plis

Své místo má všude tam, kde je elegance považována za nutnost. Výjimečnost plisovaných šatů spočívá v jejich schopnosti kombinovat klasický styl s moderním nádechem. Kromě toho, v této sezóně jsou žhavým módním trendem. A na takovou událost, jako je biřmovka, se v přiměřené délce skutečně hodí. V naší nabídce naleznete hned několik střihů ve světlých barvách. Pokud hledáte šaty s dlouhými rukávy, ale termín je naplánován na slunečný den, jsou pro vás sofistikovaným řešením šaty se vzdušnými rukávy.

<<< Fialové midi šaty se skládanou sukní - Mia Dresses

Pastely

Ztělesňují jemnost, působí svěže a zejména nevinně. Pastelové šaty jsou oblíbenou volbou družiček, ale svatba není jedinou příležitostí, na které v nich zazáříte. Jemná růžová, baby blue, ale také světlá žlutá, mátová či levandulová - výhodou je, že sluší každé ženě, bez rozdílu věku. Oblíbeným modelem jsou šaty s brož ve tvaru růže, která je opravdu vkusná, takže se klidně hodí i do kostela. Jsou natolik variabilní, že je rovněž ocení moletky i útlé dámy.

Starorůžové šifonové midi šaty s balonovými rukávy - Mia Dresses >>>

Tmavé tóny

Upřednostňujete spíše tmavé barvy? Pro letní měsíce se hodí námořnická modrá. Kromě toho se v posledních letech, zda je léto a zda zima, těší oblibě smaragdová zelená. Se skládanou sukní a jemnými volány působí šaty v této barvě mile a elegantně. Klasickou volbou, kterou nic nezkazíte jsou černé midi šaty s rukávy a srdíčkovým výstřihem. Určitě je využijete pro spoustu dalších příležitostí.

 

 

Při výběru oblečení na biřmovku je nejdůležitější to, aby šaty do kostela vyzařovaly pokoru a úctu, vzhledem k vážnosti příležitosti a svatosti prostředí. Přicházíte vzdát hold kráse ducha, tak jednoduše řečeno: Buďte šarmantní dáma, ale bez snahy poutat všechny pohledy. Pokud jste se zatím nerozhodli, jaké šaty zvolit, prohlédněte si pestrou nabídku midi šatů s rukávy.

Pro více tipů v oblasti módy nás sledujte na Facebooku, Instagrame, Tiktoku a YouTube.   

Zpět do obchodu