Letní párty: jak si vybrat dokonalé šaty

Polovina léta je za námi, ale nebojte se! Dlouho očekávané letní párty si můžeme užívat ještě nějakou dobu. A co je lepší, než na nich zazářit v šatech, které zdůrazní vaši krásu a styl? Pro mnohé z nás je však výběr ideálních letních párty šatů výzvou, protože chceme vypadat skvěle a zároveň se cítit pohodlně. V tomto článku se dozvíte, jak si vybrat ideální letní šaty na párty, které vám pomohou zanechat nezapomenutelný dojem a užít si noc plnou zábavy!

Přečtěte si také: Jak najít dlouhé letní šaty pro každou příležitost

Vybrat si můžete podle typu postavy

Každá z nás má jedinečný typ postavy, ale všechny chceme totéž! Chceme si obléknout šaty, které zdůrazní naše křivky a zakryjí případné nedostatky.

a) Tvar jablka: Cílem je vyvážit proporce a přitáhnout pozornost k dolní části těla. Máte-li postavu ve tvaru jablka, ideální jsou pro vás šaty s vysokým pasem nebo šaty áčkového střihu. Vybrat si můžete také šaty s decentním výstřihem, který opticky prodlouží postavu.

b) Tvar hrušky: Máte-li širší boky a užší vrch těla, vyberte si šaty, které vizuálně vyváží postavu a zvýrazní horní část těla. Ideální budou například šaty áčkového střihu nebo šaty s výraznými detaily v oblasti ramen (ramínka, rukávy, volány a pod.), které přidají objem a rovnováhu postavě. 

c) Tvar trojúhelníku: Tento typ postavy charakterizuje širší horní část těla, užší boky a pánev. Vaším úkolem je vytvořit iluzi rovnováhy mezi horní a dolní částí těla. Skvělou volbou jsou zvonové šaty nebo šaty s plisovanou sukní.

d) Tvar přesýpacích hodin: Máte-li postavu v tvaru přesýpacích hodin, máte poměrně vyváženou horní a dolní část těla. Máte štěstí, tomu typu se hodí většina střihů šatů. Cílem je tedy zdůraznit vaše křivky! Oblékněte si přiléhavé šaty, koktejlové šaty nebo šaty s výraznými detaily v pásu.

Nebo vsaďte na barvy!

Pokud preferujete jemné romantické barvy, zvolte pastelové odstíny jako světlerůžová, světlemodrá, žlutá nebo mentolová

Naopak, pokud chcete být středem pozornosti, vsaďte na zářivé barvy jako je červená, oranžová, korálová, petrolejová nebo zelená, které dodají vašemu outfitu dynamiku.

Pokud toužíte po typickém letním motivu, který zaručí romantický look, oblečte se do květinových šatů.

Pamatujte ale na základní pravidlo: Tmavší barvy zvyknou tvar těla zúžit, světlé barvy rozšiřují. Vertikální pruhy  postavu prodlouží. 

Možná vás zaujme i článek s tipy na letní šaty do práce, kterými neporušíte dresscode:

 

Při výběru letních párty šatů berte v úvahu nejen aktuální trendy, ale také typ vaší postavy a osobní styl. Vyberte si šaty, ve kterých se cítíte sebevědomě, stylově a které vám zaručí pohodlí po celou noc!

Sledujte nás i na sociálních sítích Facebook, Instagram, Tiktok a YouTube

 

Zpět do obchodu