Letní šaty do práce, kterými neporušíte dress code

I když všechny milujeme pohodlné šortky a tílka, nejsou to ty nejvhodnější kousky k nošení do práce. Naštěstí letní šaty jsou lehkým řešení tohoto dilema. Ne všechny jsou však vhodné do práce. V tomto článku mluvíme o čtyřech typech šatů, které jsou ideální do kanceláře: midi šaty, zavinovací šaty, šaty do A a šaty s plisovanou sukní. Zároveň přinášíme tipy, jak vybrat letní šaty tak, abyste se cítili pohodlně a stylově i ve 30°C+.

Přečtěte si také, jak najít dlouhé letní šaty pro každou příležitost.

Tipy, jak si vybrat letní šaty do práce

1. Délka a střih

První věc, kterou byste měli zvážit při výběru letních šatů do práce, je délka a střih. Chcete se ujistit, že vaše šaty jsou dostatečně dlouhé, aby byly vhodné na pracoviště, a aby nebyly příliš těsné ani odhalující. Vyhněte se příliš krátkým šatům nebo šatům s velkým výstřihem. Místo toho se rozhodněte pro šaty, které sahají těsně nad kolena nebo delší midi šaty a mají více přizpůsobený střih.

2. Materiál

Také se chcete ujistit, že látka vašich letních šatů je vhodná do práce. Hledejte strukturovanější materiál, jako je bavlna nebo len. Tyto látky budou nejen vypadat uhlazeněji, ale budou i pohodlné v letních vedrech.

3. Vrstvení 

Jedním z nejlepších způsobů, jak zajistit, že vaše letní šaty jsou vhodné do práce, je vrstvit je s jinými kousky. Své šaty můžete například spárovat s blejzrem, díky čemuž budou okamžitě působit profesionálněji. Nebo můžete šaty převrstvit přes košili nebo halenku a vytvořit tak formálnější vzhled. 

4. Dolaďujte rozumně

Vyberte si minimalistické doplňky, které se hodí do kanceláře, no zároveň ozvláštní váš outfit. Ale, vyhněte se všemu, co je příliš okázalé nebo rušivé, jako jsou například velké visící náušnice.

5. Obuv 

Vyhněte se sandálům nebo pantoflím, protože ty jsou pro většinu pracovišť příliš neformální. Rozhodněte se raději pro boty s uzavřenou špičkou, jako jsou lodičky nebo mokasíny, které dodají vašemu outfitu sofistikovanější vzhled.

 

Nošení letních šatů do práce není náročným úkolem, vyžaduje to pouze důkladné zvážení střihu, délky, látky a barvy šatů. Nezapomeňte si vybrat šaty, které lichotí vašemu typu postavy a přidejte doplňky, jako je blejzr, opasek a vhodnou obuv, abyste vypadali uhlazeně a šik 

Sledujte nás i na sociálních sítích FacebookInstagramTiktokYouTube

Zpět do obchodu