Oblečte se do officu a ciťte se pohodlně i v létě!

Letní sezóna je zahájena a teplota během dne často stoupne velmi vysoko. Rozhodnout se, co si obléct, pokud vás čeká seminární oběd, obchodní schůzku nebo konference, není vždy jednoduché. Funkce nebo událost, které jste součástí, vyžaduje určitý dress code. Vyhněte se nechtěnému „faux pas“ a ciťte se v kanceláři pohodlne i během léta.

Přečtěte si také: Co si obléct na svatbu jako host

Casual

Čeká vás v práci „casual“ den, kdy ho celý přesedíte jen v kanceláři? Nejlepším způsobem, jak se obléct a být v pohodlí, no zároveň v pracovním nasazení, je casual styl.

Oblečte si jednoduché tričko, které sladíte s áčkovou mini sukní, k tomu tenisky, jemné doplňky a outfit je na světě!

Milovnice šatů si přijdou na své s padavými květinovými šaty s volánkovou sukní. Nebojte se odvážnějších vzorů, no také to nepřežeňte s přílišnou kombinací doplňků.

Máte-li raději klasiku v podobě kalhot a topu, růžový elegantní top by měl mít určitě místo ve vašem šatníku.

Oblečte se do officu a ciťte se pohodlně iv létě!
Oblečte se do officu a ciťte se pohodlně iv létě!

Business casual

Jde o kombinaci profesionálního a běžného oblečení. Business casual se nevyznačuje kompletním oblekem, ale ani šaty s odhalenými rameny nejsou na místě. Jedná se o míchání prvků formálního oblečení v neutrálních barvách s ležérnějšími vzory.

Hnědé body s tečkami vystihne pravou ženskost a eleganci zároveň. Lehký, elastický materiál zaručí pohodlí v letních vedrech.

Chcete-li vsadit na ženskost a jemnost, ideálním „letním“ business casual outfitem jsou tmavomodré tečkované šaty. Díky volnému střihu se budete cítit pohodlně, a zároveň budou splňovat žádanou formálnost.

Jak jsme již zmínili, většinu svého hlavního pracovního oděvu mějte v neutrálních barvách, které vám umožní vnést do pracovního outfitu správnou rovnováhu mezi formálností a zároveň hravostí s doplňky. Ideální barvy pro business casual jsou: černá, šedá, béžová, hnědá, bílá a námořnická.

Semi-formal

Semi-formální outfity jsou podobné business casual, ale jsou o něco méně formální než koktejlové oblečení. Pokud se po ve dni v office chystáte na pracovní večírek nebo se s klientem setkáváte v renomované restauraci na oběd, semi-formal je look, který potřebujete.

Top kouskem bude košile se slušnými kalhotami, šaty po kolena nebo dlouhé zavinovací šaty. Paleta barev poloformálního oblečení závisí od času události – noste světlé barvy na setkání během dne a tmavší barvy na večer.

Černý krátký top s balonovými rukávy →

Oblečte se do officu a ciťte se pohodlně iv létě!

Zvládnutí dress codu na pracovišti je jednou z věcí, která se považuje za samozřejmost. Správné oblékání ukazuje nejen vaši úroveň profesionality, ale rovněž i kulturní přizpůsobení se společnosti.

Nezapomeňte nás sledovat na Facebooku a Instagramu.

Zpět do obchodu