Večerní šaty, ve kterých okouzlíte

Připravujete se na výjimečnou událost, jakou je ples, galavečer nebo firemní večírek? Přemýšlíte nad tím, jaký outfit byste si měli na daný večer zvolit? Můžete si být jistá, že jednoznačně nejvhodnějším řešením je, pokud sáhnete po elegantních večerních šatech. Právě vhodně zvolené šaty se postarají o to, abyste se během celé akce cítili příjemně, pohodlně a sebevědomě. V dnešním článku vám představíme, jaké večerní šaty byste si měli s ohledem na vaše módní preference vybrat.

Přečtěte si také: Sezóna pastelů: Jaké se nejvíce hodí brunetkám?

Výběr vhodné barvy večerních šatů pro brunetky

Ve světě elegantních večerních outfitů neexistují pravidla, která by určovala, jaké barvy večerních šatů jsou ideální a kterým barvám byste se měli vyhnout. Při výběru vhodných šatů se tedy řiďte zejména vlastními preferencemi a vaší intuicí. Doporučujeme vám ovšem, abyste si jejich barvu vybrali na základě tónu vaší pleti a barvy vlasů.

Pokud jste brunetka a vaše pokožka je snědá, krásně na vás vyniknou pastelové barvy šatů. Vhodné pro vás mohou být například světle modré třpytivé společenské šaty, které podtrhnou váš tón pleti a vytvoří tak atraktivní kontrast. Stejný střih šatů je k dispozici také ve světle fialové barvě, která je synonymem romantiky. Využijte tón vaší pleti a tmavší barvu vlasů ve váš prospěch a zvolte večerní šaty, které vám budou lichotit. Více o tom, jaké pastelové odstíny se hodí brunetkám, jsme pro vás sepsali v tomto článku.

<<< Světle modré třpytivé šaty s rozparkem

Večerní šaty pro blondýnky a dámy se světlým tónem pleti

Pokud je tón vaší pleti světlý nebo jste blondýnka, máme pro vás doporučení – zvolte večerní šaty v tmavém barevném odstínu. Je všeobecně známo, že dámám, které mají světlý tón pleti nebo blond barvu vlasů, mimořádně svědčí tmavé barvy, jakými jsou například černá, bordó nebo tmavě zelená.

Pokud jste tento typ a váháte, jaké šaty byste si měli pro nadcházející událost zvolit, doporučujeme vám bordó lesklé šaty, které jsou jako stvořené pro výjimečnou událost, jakou je galavečer nebo ples. Krok vedle neuděláte ani s černými přiléhavými šaty s rozparkem, které jsou mimořádně elegantní a zároveň z vás vykouzlí nepřehlédnutelnou a atraktivní dámu.

Bordové lesklé šaty s volánkovými rukávy >>>

Výběr vhodného střihu

Pro každý typ postavy je vhodný specifický střih šatů, proto pro vás máme několik tipů pro výběr střihu, který vám bude nejvíc lichotit.

Pokud máte postavu typu hrušky, sáhněte po střihu šatů, které jsou v pase zúžené a jejichž střih je v oblasti boků volný. Díky takovým šatům bude vaše postava krásně vykreslená – zvýrazní se tak vaše ženské křivky a zároveň se zakryjí ty partie těla, které si dámy s tímto typem postavy často rády zahalí. Ideálními šaty pro postavu ve tvaru hrušky jsou například smaragdové třpytivé šaty.

Pokud se však naopak cítíte sebevědomě v přiléhavých střihech šatů, zaměřte pozornost na tyto přiléhavé šaty na vázání. Vyniknou jak na štíhlé a vysoké postavě, tak na dámách, které mají výraznější křivky.

<<< Fialové přiléhavé šaty na vázání

Volba vhodných doplňků k večerním šatům

Při výběru doplňků k večerním šatům je třeba brát v úvahu to, zda se jedná o extravagantní šaty, které jsou zdobeny různými detaily, nebo naopak, zda se jedná o jednoduché, minimalistické šaty, jakými jsou například lesklé šaty na ramínka.

V případě minimalistických šatů se nebojte sáhnout po výrazných doplňcích, které celý váš look oživí. V případě výrazných, extravagantních šatů však s doplňky buďte opatrná a zvolte jen jemné šperky.

Zelené lesklé šaty na ramínka >>>

 

Výběr správných večerních šatů nemusí být vůbec náročný, pokud víte, jaký typ šatů vám nejvíc vyhovuje. Nebojte se experimentovat, ale pokud hledáte volbu na jistotu, inspirujte se tipy z dnešního článku. Díky těmto tipům si můžete být jistá, že si zvolíte večerní šaty, které pro vás budou jako stvořené.

Pro více jedinečného obsahu ze světa módy nás sledujte na Instagrame, Facebooku, TikToku a YouTube.

Zpět do obchodu