Tylové šaty: záruka elegance a princeznovského looku

Tylové šaty jsou populárním a velmi oblíbeným kouskem dámského šatníku. Jsou to šaty, které patří mezi jedny z nejžádanějších typů pro různé společenské události jako plesy, svatby, galavečery, stužkové, oslavy a jiné. V tomto článku vám prozradíme, jak je nosit na formální i neformální události tak, abyste nepůsobili přestálovaně, ale atraktivní.

Přečtěte si také: Plis - stylový návrat retro trendu

Proč tylové šaty? 

Historie tylu sahá až do 18. století, kdy jej začali nosit na královských dvorech a ve vyšších společenských kruzích. Tyl se tak stal synonymem luxusu a elegance, zvláště v období art deco. 

Svou vzdušností a ležérní elegancí okouzlí ženy, které chtějí zdůraznit svoji ženskost a styl. Charakterizuje ho jeho podmanivá lehkost, která umožňuje nejen dostatečný pohyb, ale také vrstvení, které šatům nebo sukni přidává na objemu. 

Zaujímavostí tylových šatů je, že například na rozdíl od saténových šatů, celé šaty z tylu snad ani nenajdete. Z tylu je ušita sukně, nebo je použit jako detail na rukávech, což designu a střihu šatů přidává jemnost a šarm. 

Světle růžové společenské šaty s asymetrickou tylovou sukní >>>

Lehkost a elegance v 1 

Jaro je za dveřmi as ním i spousta možností na styling! Pokud jste se ani vy neuměli dočkat teplejších dnů, kdy budete moci ukázat nohy, ten čas je konečně tady! Chystáte se na neformální společenskou událost, jakou je párty, rodinná oslava či noční výlet do města? V týlních šatech se budete cítit atraktivní, možná trochu ležérně, ale stále elegantně a pohodlně. 

Pokud hledáte kousek, která spojuje něžnost s noblesou, v těchto bílo-béžových krátkých šatech s týlní sukní budete vypadat elegantně a stylově. Pokud toužíte po romantickém looku, kterým uchvátíte nejeden pohled, v těchto světle modrých krátkých šatech s týlní sukní seženete obdiv nejen u vašich přátel. Dokonalý look zaručí také růžové krátké třpytivé šaty, které dýchají noblesou.

 

"Zlatá střední cesta" 

Ptáte se, kde jsou, a které týlní šaty využijete pro každou společenskou událost? Odpovědí jsou midi šaty s nadýchanou týlní sukní, které působí méně formálně, ale stále rafinovaně. Pokud hledáte rovnováhu mezi elegancí, moderností a pohodlností, tyto šaty mají všechno. Na různých typech společenských akcí zaujmete iv tomto jednoduchém, a přitom stále okouzlujícím kousku. Pokud červená není vaším šálkem kávy, vsaďte to na královskou modrou, která garantuje sofistikovaný a velmi působivý vzhled. 

Pro honosnější události sáhněte po šatech s týlní sukní a krajkovým zdobením v oblasti dekoltu. Můžete si být jistá, že budete vypadat ohromující. Pokud toužíte po trošce extravagance, šaty s asymetrickou tylovou sukní z vás udělají princeznu, která nezůstane nepovšimnuta.

 

Princezna v dlouhých šatech 

Dlouhé šaty s týlní sukní u nás naleznete zejména ve verzi šatů s vysokým pasem. Tento střih je ideální pro ženy, které chtějí zakrýt nedokonalosti v oblasti bříška. Klasické barvy jako bílá, černá, červená, smaragdová, tmavě modrá se postarají elegantní a stylový look a jsou vhodné pro dámy, které preferují tradiční vzhled. 

Pokud patříte mezi ženy, které chtějí do svého šatníku vnést trochu romantiky a jemnosti, sáhněte po pastelových odstínech jako starorůžová či mentolová, které jsou ideální pro nastávající jarní a letní období. Pro neutrální a všestranný vzhled doporučujeme béžovou nebo bílo-tělovou, obě působí decentně.

 

 

Pokud hledáte šaty, kterou jsou elegantní, ale zároveň hravé, tylové šaty vás nezklamou. Zaujmete v nich nejen svým půvabem, ale také jemností, nadčasovým stylem a tak trochu i princeznovským lookem, ať už si vyberete krátké, midi nebo dlouhé. Vyčnívejte v nich z davu a užívejte si komplimenty během celého večera. 

Pro více jedinečného obsahu ze světa módy nás sledujte na Instagrame, Facebooku, TikToku a YouTube.

Zpět do obchodu